Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Παναθηναϊκό... μεγαλείο

Τώρα τι να πεις για τον Δημήτρη Διαμαντίδη; Μόλις πριν από μία εβδομάδα, σε αυτόν εδώ τον χώρο, αναφέραμε πως πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη. Ισως να μπορέσουμε να το διαμορφώσουμε λίγο. "Ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης, μακράν του δεύτερου". Καλύτερο δεν είναι έτσι; Ο αθεόφοβος, πέτυχε 13 πόντους μέσα σε 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος άλλος που να μπορεί να το κάνει;

Στην περίπτωση του "Μήτσου" οφείλουμε όλοι να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Πρώτοι και καλύτεροι, όσοι από τους φίλους του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη "μάχη" και να αποχωρήσουν από το γήπεδο δύο λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι με την Ολίμπια. Λες και δεν γνώριζαν, φεύγοντας από το σπίτι τους, ποια ομάδα πάνε να δουν. Λες και δεν έχει ξανά γυρίσει ο Παναθηναϊκός παιχνίδι στο οποίο βρίσκεται πίσω στο σκορ με οχτώ πόντους και θέλει λιγότερο από τρία λεπτά για να ολοκληρωθεί. Σίγουρα θα αισθάνθηκαν πολύ άσχημα, ακούγοντας στα πέριξ του γηπέδου και μέσα στο αυτοκίνητο τους πια, το τι συνέβη στο κλειστό που βρίσκοναν ορισμένα λεπτά νωρίτερα.
Οσοι πάλι παρέμειναν στις θέσεις τους, είτε γιατί πίστεψαν στην ανατροπή, είτε απλώς για να χειροκροτήσουν στο τέλος του ματς, θα έχουν να διηγούνται για χρόνια ολόκληρα την υπέροχη ιστορία που έγραψε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης. Ιστορίες από εκείνες που γράφουν οι αληθινοί πρωταθλητές. Και τέτοιοι υπάρχουν σε αφθονία στα χέρια του Ομπράντοβιτς.
Για το παιχνίδι, την - σχεδόν βέβαιη πλέον - πράσινη πρωτιά στον όμιλο και τα στατιστικά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι. Θα τα διαβάσετε αναλυτικά στα ρεπορτάζ των αγώνων. Αλλωστε, κανείς απ' όσους βρέθηκαν στο κλειστό στο συγκεκριμένο ματς δεν θα συζητάει αύριο για τα τρίποντα, τα πικ εν ρολ και τις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις. Λεπτομέρειες αποτελούν όλα αυτά, μπροστά στο μεγαλείο του μπασκετικού Παναθηναϊκού, που πιθανόν να είναι η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που να μπορεί να γυρίσει ένα τέτοιο παιχνίδι σαν κι αυτό κόντρα στους Σλοβένους.

Πηγή: sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...