Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθη ο Παύλος Ψωμιάδης!

Αργά σήμερα Τρίτη βράδυ, έγινε γνωστό απο την αστυνομία,  ότι συνελήφθη ο Παύλος Ψωμιάδης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας «Ασπίς Πρόνοια». Η σύλληψή του έγινε κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τον 6ο τακτικό ανακριτή, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα.

Πρόκειται για την υπόθεση της εταιρείας Ασπίς Capital, η οποία με κεφάλαιο ύψους 60.000 ευρώ, είχε καταφέρει να εκδώσει ομολογιακό δάνειο ύψους 70 εκατ. ευρώ.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Ευελπίδων. Η υπόθεση, της Ασπίς Capital, έφθασε στην Δικαιοσύνη μετά από μήνυση 65 επενδυτών. Διενεργήθηκε ποινική έρευνα που ολοκληρώθηκε από το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η 6η τακτική ανακρίτρια σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην οποία χρεώθηκε η δικογραφία έκρινε πως ο Παύλος Ψωμιάδης είναι πιθανόν να μην προσέλθει ενώπιον της και να διαφύγει στο εξωτερικό και έτσι εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του.

Πηγή: nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...