Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αποσύρθηκε το άρθρο για τη διαγραφή των οφειλών (VIDEO)

Πίσω έκανε ο υπουργός Οικονομικών για τη διαγραφή των 24 δισ. ευρώ προς το δημόσιο, αποσύροντας το άρθρο 7 από το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Έπειτα από τις ενστάσεις πολλών βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ για το άρθρο που προέβλεπε τη διαγραφή χρεών προς το δημόσιο ύψους 24 δισ. ευρώ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στη Βουλή, ότι το συγκεκριμένο άρθρο αποσύρεται και θα κατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο.

Όπως τόνισε, η αξιολόγηση των οφειλών που θα διαγράφονται θα γίνεται από το ελεγκτικό συνέδριο και όχι από τον Υπουργό Οικονομικών, ενώ μέχρι να κατατεθεί το νομοθέτημα, θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των οφειλετών προς το Δημόσιο.

Νωρίτερα, σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε την διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία κατατέθηκε το νομοσχέδιο, και η οποία προβλέπει λιγότερο χρόνο συζήτησης τόσο στην επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής, και ζήτησαν από τον πρόεδρο της Βουλής περισσότερο χρόνο για την επεξεργασία του νομοθετήματος.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για ασέβεια στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και προσβολή στον διάλογο, ενώ υπενθύμισε ότι από τα 18 νομοσχέδια που έχει καταθέσει η κυβέρνηση τα 7 είναι με την μορφή του κατεπείγοντος.

Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...