Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δίχως τέλος η τραγωδία στην Ιαπωνία (video)

Δυστυχώς τα χειρότερα επιβεβαιώθηκαν καθώς δύο νέες εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/3) στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα που προήλθαν ύστερα από δυνατό μετασεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Εννέα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις εκρήξεις ενώ ένας αγνοείται.




Οι ιαπωνικές αρχές τονίζουν πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή είναι χαμηλά ενώ ο Γιούκιο Εντάνο -γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου του κράτους- παραδέχτηκε πως υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα για διαρροή ραδιενέργειας. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το μεταλλικό κέλυφος του πυρηνικού αντιδραστήρα δεν έχει πειραχτεί. 

"Έκρηξη σημειώθηκε στο κτίριο του αντιδραστήρα, αλλά το κέλυφος του αντιδραστήρα δεν υπέστη ζημίες. Ο θάλαμος ελέγχου του αντιδραστήρα No. 3 παραμένει σε λειτουργία", επισημαίνει η ανακοίνωση της IAEA.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας η πρόσφατη έκρηξη προήλθε από μεγάλη συγκέντρωση υδρογόνου ύστερα μάλιστα από τον ισχυρό μετασεισμό που ταρακούνησε τις βορειοανατολικές περιοχές και το Τόκιο.

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί από το φονικό σεισμό των 9 Ρίχτερ και των τσουνάμι που ακολούθησαν ξεπερνούν τους 5.000 με τις αρχές να έχουν βρει τουλάχιστον 2.000 πτώματα στις ακτές της επαρχίας Μιγιάγκι. Παράλληλα, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσεις τους 10.000.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το video και δείτε σχετικό video


πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...