Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση 7,5 ετών εξασφάλισε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Τη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα αποφάσισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.








 





Το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου «καλωσορίζει» την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εφαρμογή των προγραμμάτων των ΔΝΤ/Ε.Ε. «και τη δέσμευση της χώρας να συνεχίσει με επιμονή τις δομικές μεταρρυθμίσεις, να προωθήσει την εφαρμογή τους και να υλοποιήσει πλήρως και με ταχύτητα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ που έχει ανακοινώσει, καθώς και να εισαγάγει ένα αυστηρό και σταθερό δημοσιονομικό πλαίσιο, βασισμένο στο ισχυρότερο δυνατό νομικό πλαίσιο που θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση».

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η τιμολόγηση από το EFSF θα πρέπει να μειωθεί, ώστε να συνυπολογίζεται η βιωσιμότητα του χρέους των χωρών που λαμβάνουν βοήθεια, κάτι που ως αρχή θα διέπει και τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης (ESM), και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η μείωση του επιτοκίου για την Ελλάδα κατά 100 μονάδες βάσης, με παράλληλη επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής στα 7,5 χρόνια. 


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο 

πηγή: capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...