Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Tρόμος ξανά από τα πυρηνικά...

Ο κόσμος μπροστά στη δεύτερη μεγαλύτερη πυρηνική κρίση

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τον αγώνα για επιβίωση των ανθρώπων στην Ιαπωνία μετά το καταστρεπτικό τσουνάμι, αλλά και τη διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα. Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία, έχει χαρακτηριστεί άλλωστε ως η πιο σοβαρή στην ιστορία, μετά το Τσερνόμπιλ.


Οι συνέπειες αυτής της μεγάλης πυρηνικής κρίσης είναι ήδη ορατές, σε τρόφιμα και νερό. Η Greenpeace διαψεύδει, με επιχειρήματα, τους μύθους γύρω από την πυρηνική ενέργεια και αποκαλύπτει όλη την κρυμμένη αλήθεια.

Οι πληροφορίες εξακολουθούν να φτάνουν αποσπασματικά και συχνά συγκεχυμένες. Η Greenpeace ζητάει από την ιαπωνική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες της και να απομακρύνει έγκαιρα τον πληθυσμό που κατοικεί σε απόσταση 30χλμ, από το σταθμό της Φουκουσίμα.

Τα γεγονότα στην Ιαπωνία έχουν επιφέρει εξελίξεις και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού στο έκτακτο συμβούλιο των Yπουργών Eνέργειας, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε να τεθούν όλοι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ευρώπης σε ένα «τεστ-αντοχής». Η Greenpeace υποστηρίζει ότι το «τεστ-αντοχής» δεν πρόκειται να επιφέρει ουσιαστικά αποτέλεσμα, εφόσον στηρίζεται σε χαλαρά κριτήρια αυστηρότητας που ορίζονται από την ίδια τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Η Greenpeace ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες να πάρουν την απόφαση και να αποσύρουν άμεσα όλους τους παλαιότερους του 1980 πυρηνικούς σταθμούς, αλλά και να ανακοινώσουν την ταχύτατη ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που θα εξασφαλίσει την απεξάρτηση από τα πυρηνικά, μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Όταν υπάρχουν νεότερα θα σας ενημερώσουμε ξανά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...