Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Πόσοι θυμούνται το πρώτο φιλί;

Οπουδήποτε και αν συνέβη, από το προαύλιο του σχολείου μέχρι την disco της γειτονιάς, το πρώτο φιλί θα χαραχθεί στη μνήμη για πάντα. Οι περισσότεροι άλλωστε, μπορούν πολύ εύκολα να ανακαλέσουν το 90% των λεπτομερειών της συγκεκριμένης εμπειρίας- μιας ανάμνησης πολύ πιο ζωντανής από εκείνη της «πρώτης φοράς» - όπως πολλοί μπορεί να πίστευαν ως τώρα.


Η τέχνη του φιλιού θεωρείται ιδιαίτερα περίπλοκη, ενώ αποτέλεσε και αντικείμενο έρευνας όπως τη δημοσίευσε η Daily Mail. Μελετητές πραγματοποίησαν πείραμα μέτρησης της μαγνητικής δραστηριότητας στον γυναικείο και αντρικό εγκέφαλο κατά την ανταπόκρισή τους σε διαφορετικές εικόνες ανθρώπων την ώρα του φιλιού.

Όπως μάλιστα αποδείχθηκε, το φιλί θεωρείται περισσότερο εκτιμημένο από τις γυναίκες παρά το γεγονός ότι αντλούν πολύ λιγότερη ικανοποίηση απ’ αυτή που περιμένουν εξ αρχής. Επιπλέον, οι γυναίκες εμφανίζονται συχνά να προσπαθούν να τεστάρουν την ποιότητα αλλά και τη σημασία της σχέσης τους βασιζόμενες σε ένα μονάχα φιλί, κάτι το οποίο μπορεί συχνά να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις.

Όσο για τους άνδρες, η επιστήμη απέδειξε ότι βλέπουν το φιλί περισσότερο σαν τον δρόμο που οδηγεί στην πολυπόθητη ερωτική συνεύρεση. Ως αποτέλεσμα, τείνουν να γίνονται πιο επιθετικοί την ώρα του φιλιού και αυτό γιατί προσπαθούν να μεταβιβάσουν μια ολόκληρη «βόμβα» τεστοστερόνης στην αγαπημένη τους. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή τους η επιθετικότητα έχει μάλλον θετικά αποτελέσματα, καθώς η μεταδιδόμενη κατά συχνά και μικρά διαστήματα τεστοστερόνη, μένει περισσότερη ώρα στο σώμα, κάνοντας τις γυναίκες να ερωτευτούν ακόμη πιο γρήγορα.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...