Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η άχρηστη είδηση της ημέρας...

 Σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα στήλη στο blog μας, η οποία θα σας κάνει κατά πολύ σοφότερους, εξυπνότερους και πνευματικά πλουσιότερους! Στόχος αυτής της στήλης είναι ενα δημιουργήσουμε τους 8 σοφούς της επικαιρότητας (κατά τους "7 σοφούς της αρχαιότητας" και επειδή είμαστε και κομπλεξικοί, βάλαμε έναν παραπάνω)!

Η στήλη αυτή, ονομάζεται...


"Η άχρηστη είδηση της ημέρας"!!

Σ' αυτό, βεβαίως, μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε θεωρεί τον εαυτό του ήδη σοφό (σαν κι εμάς), μοιράζοντας τον πλούτο της γνώσης του σε όλους τους υπόλοιπους αδαείς, αμαθείς και γενικά άχρηστους! Περιμένουμε, λοιπόν, τα mail σας στο procatarktiko@gmail.com για να μορφώσουμε και να φωτίσουμε το πνεύμα του λαού!

Ξεκινάμε, λοιπόν, με την πρώτη άχρηστη είδηση:

Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους έναν πτερόσαυρο γνωρίζοντας το φύλο του, γεγονός που θα τους βοηθήσει να προχωρήσουν σε νέες μελέτες διαχωρισμού αρσενικών και θηλυκών όντων που θεωρούνται πρόγονοι των πτηνών.


Ηδη από τις πρώτες συγκρίσεις με άλλα απολιθώματα πτερόσαυρων έχουν διαπιστωθεί διακριτές ανατομικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Για παράδειγμα, όπως φαίνεται, τα αρσενικά διέθεταν λοφίο.

Εξίσου σημαντική είναι και η μελέτη του αβγού και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών είναι πολύ πιθανό τα πτεροσαυράκια να γεννιόνταν διαθέτοντας φτερά και να μπορούσαν αμέσως να πετάξουν, χαρακτηριστικό επίσης εντυπωσιακό.


Πηγή: real.gr


Δηλαδή σήμερα μάθατε ότι ΙΣΩΣ οι πτερόσαυροι πετούσαν με το που γεννιούνταν!! Τί λες ρε παιδί μου?!?! ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!


Άντε, τώρα  μπορείτε να πείτε ότι ξέρετε σχεδόν τα πάντα! Μέχρι την επόμενη "άχρηστη είδηση της ημέρας" από το Pro-katar-ktiko!!

Θυμίζω: Είμαστε "ανοιχτοί" (με την καλή έννοια) σε προτάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...