Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

6 τρόποι για να τα...εκατοστήσετε!

«Να τα εκατοστήσεις» είναι η ευχή των γενεθλίων. Οι επιστήμονες με τη νέα τους έρευνα, όπως τη δημοσιεύει η Daily Mail, παρουσιάζουν τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να γιορτάσετε έναν αιώνα ζωής, ενώ όπως επισημαίνουν ένας στους έξι θα ζήσει μέχρι τα 100 με σωστή υγειονομική περίθαλψη και ακολουθώντας υγιεινή διατροφή.


Πάρτε ένα σκύλο

Οι κάτοχοι σκυλιών απολαμβάνουν μια μακρόχρονη και πολύ πιο υγιή ζωή σύμφωνα με τους ψυχολόγους του Queen University στο Belfast. Τα κατοικίδια έχουν την ικανότητα να αποφορτίζουν απ’ το στρες που ως γνωστόν ευθύνεται για την εκδήλωση διάφορων παθήσεων. Επιπλέον μια απλή βόλτα με το κατοικίδιό σας μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης χαρίζοντάς σας μερικά χρόνια επιπλέον.

Σηκωθείτε

Η καθιστική ζωή βλάπτει σοβαρά την υγεία. Κλείστε την τηλεόραση, σηκωθείτε απ’ τον καναπέ και κάντε κάτι πραγματικά δημιουργικό. Όσο λιγότερη ώρα είστε καθισμένοι τόσο περισσότερο αυξάνεται και ο χρόνος ζωής. Μια πρόσφατη έρευνα μάλιστα έδειξε ότι οι γυναίκες που κάθονται πάνω από ένα εξάωρο τη μέρα παρουσιάζουν 37% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με αυτές που κάθονται μόνο 3 ή και λιγότερες ώρες. Η καθιστική ζωή επιβραδύνει τον μεταβολισμό, οδηγώντας στην παχυσαρκία.

Ο ευτυχισμένος γάμος κάνει καλό

Επιστήμονες του Warwick University δηλώνουν πως ο γάμος αποτελεί ένα από τα καλύτερα ελιξίρια μακροζωίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι παντρεμένοι άντρες έχουν 6% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε διάστημα 7 ετών από ό,τι οι εργένηδες. Εξίσου καλά τα νέα και για τις παντρεμένες γυναίκες με τις πιθανότητες να πέφτουν στο 2,6%. Αυτό γιατί μια ευτυχισμένη συζυγική ζωή αυξάνει τα συναισθήματα ασφάλειας και οδηγεί με τη σειρά της στην υιοθέτηση μιας πολύ πιο χαλαρής προσέγγισης της καθημερινότητας.

Κάθε Κυριακή στην εκκλησία

Η επίσκεψη στην εκκλησία έστω και για μια φορά τη βδομάδα μπορεί να σας χαρίσει μερικά ακόμη χρόνια ζωής. Ψυχίατροι του Duke University στις ΗΠΑ βρήκαν ότι όσοι πηγαίνουν συχνά στην εκκλησία παρουσιάζουν 28% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε μια εξαετία. Τείνουν δε να καπνίζουν και να πίνουν λιγότερο, να ασκούνται περισσότερο αλλά και να διατηρούν ευτυχισμένους γάμους.


Αισιοδοξία πάνω απ’ όλα

Μια πρόσφατη ολλανδική έρευνα αποκάλυψε ότι όσοι διατηρούν μια θετική και αισιόδοξη προσέγγιση για το μέλλον και τις σχέσεις τους παρουσιάζουν 55% μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Μια άλλη μάλιστα αμερικανική έρευνα έδειξε ότι οι απαισιόδοξοι ζουν κατά μέσο όρο 12 χρόνια λιγότερα από τους αισιόδοξους. Αισιοδοξία λοιπόν πάνω απ’ όλα!


Διαβάστε τα υπόλοιπα στο www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...