Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Aρρώστησες? Έχασες... Θες φάρμακα? Έχασες πάλι...

Άλλη μία εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας ξεκινά τη Δευτέρα, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας κάλεσε τα μέλη του να βάλουν λουκέτο στα ιδιωτικά ιατρεία από τη Δευτέρα και για 3 ημέρες.


Ιατρείο: «Το Αμφιθέατρο»

Για τους ασθενείς που χρειάζονται «επειγόντως» συνταγή γιατρού, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου και οι συνάδελφοί του θα βρίσκονται στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, που τελεί υπό κατάληψη, προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν.


Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία διαρκείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν έως τις 10 Φεβρουαρίου (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου) ενώ στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τρίτη και οι συνάδελφοί τους από όλη την Ελλάδα.

Από τη Δευτέρα και για 3 ημέρες ρολά κατεβάζουν και οι φαρμακοποιοί. Με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύλλογος καλεί τα μέλη του να απεργήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που συζητείται και ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Ακυρώθηκαν 400.000 ραντεβού- Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ

Στους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ θα απευθύνονται από τη Δευτέρα, για τα φάρμακά τους, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

Χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, όπως είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, οι περίπου πέντε εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Οργανισμού, μπορούν με το βιβλιάριό τους να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους γιατρούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τους εξασφαλίζουν τη συνταγή με τα φάρμακα η το παραπεμπτικό που χρειάζονται για να κάνουν εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε ρεπορτάζ στο www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...