Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η επανάσταση των διοδίων (video)

Τα διόδια άνοιξαν για παραπάνω από δύο ώρες στο εθνικό δίκτυο από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Τρίπολη. Λίγο πριν από τις 15:00 άνοιξαν τα πρώτα διόδια στην Ελευσίνα, ενώ στις 18:00 οι συγκεντρωμένοι εγκατέλειψαν τα διόδια στις Αφίδνες.








Με συνθήματα, όπως «Δεν πληρώνουμε τα διόδια, δεν πληρώνουμε την κρίση τους», «Δεν πληρώνουμε, οι δρόμοι είναι δικοί μας», «Τα διόδια υποβαθμίζουν τη ζωή μας» και έντυπο υλικό οι υποστηρικτές του κινήματος ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι επικροτούσαν με παρατεταμένα κορναρίσματα τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η οικονομική αφαίμαξη είναι καθημερινή για τους κατοίκους των περιοχών που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το εθνικό δίκτυο για τη μετακίνηση από και προς τις δουλειές τους. "Ένας μισθός πηγαίνει στα διόδια κάθε μήνα" καταγγέλλει μέλος του κινήματος, κάτοικος της βορειανατολικής Αττικής, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, καθώς οι συγκοινωνίες δεν εξυπηρετούν τις περιοχές αυτές. Εκτός από τις οικονομικές συνέπειες, τα μέλη του κινήματος τονίζουν και την περιβαλλοντική επιβάρυνση των περιοχών στις οποίες υπάρχουν σταθμοί διοδίων, από το αλλεπάλληλο "σταμάτα-ξεκίνα" των αυτοκινήτων. 

Τα μέλη τόσο της Συντονιστικής Επιτροπής όσο και των φορέων κατοίκων που συμμετέχουν στο κίνημα δηλώνου ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την κατάργηση των διοδίων. Οι ελεύθεροι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό σημειώνουν, ενώ τους γεμίζει αισιοδοξία η συμμετοχή του κόσμου, καθώς στην αρχή είχαν ξεκινήσει μόνο λίγοι. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση και οι περικοπές στους μισθούς έχουν φέρει κοντά στο κίνημά τους πολυάριθμους πολίτες.

Δείτε το video

πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...