Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Γεωργίου speaking: "Είναι υποχρεωμένος να πουλάει παραμύθι ο Φερέιρα"

Πέρασε στα ψιλά, αλλά αυτό που είπε ο Φερέιρα για τον Παναθηναϊκό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Για όσους δεν το πήρανε χαμπάρι ο Πορτογάλος έδωσε μία συνέντευξη σε εφημερίδα της πατρίδας του και είπε ότι ο Παναθηναϊκός απέχει πολύ από το να γίνει καλή και δυνατή ομάδα. Και γαμώ τις κουβέντες, δηλαδή.

 Σαν να περνάει το μήνυμα ότι «εσείς που είστε οπαδοί του ΠΑΟ, μην περιμένετε πολλά. Με τα ψέματα πρέπει να πήρατε πέρυσι το νταμπλ και για να γίνετε γερή ομάδα, θα πρέπει να μπούνε λεφτά, να γίνουν μεταγραφές και να ξεκινήσει η δουλειά από την αρχή».

Και μπορεί να πει κάποιος στον Πορτογάλο, «εσύ, γιατί πήγες στον Παναθηναϊκό, αφού είναι έτσι εκεί η κατάσταση;». Δεν ήξερε, δηλαδή, ο Φερέιρα τι ομάδα αναλάμβανε; Έτσι είναι. Έμπειρος προπονητής είναι ο Φερέιρα, δεν είναι κανένας χθεσινός για να πεις ότι δεν είχε πάρει πρέφα. Έχει δουλέψει στην Πόρτο, έχει πάρει τίτλους, άρα θα έπρεπε να την είχε ψυλλιαστεί τη δουλειά. Όμως, άλλο να βλέπεις απέξω μια κατάσταση κι άλλο να είσαι μέσα και να τη ζεις από κοντά. Ο άνθρωπος, πάντως, είδε γρήγορα τι γίνεται και ότι η ομάδα είναι εντελώς αδούλευτη. Και γι’ αυτό στην πατρίδα του δεν είχε πρόβλημα να τα πει.

Όμως, εδώ στην Ελλάδα, δεν θα τα δήλωνε έτσι αυτά τα πράγματα ο Φερέιρα. Είναι υποχρεωμένος, δηλαδή, να πουλάει παραμύθι. Τι να πει; Ότι είναι σαν παλαίμαχοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού και ότι δεν ξέρουν να εφαρμόζουν τακτική; Κάτι τέτοια ψιλοέλεγε και ο Νιόπλιας και τον έστειλαν από ‘κει που ήλθε. Οι παίκτες, πάντως, επειδή είναι άτιμη φάρα δεν τα ξεχνάνε κάτι τέτοια. Είναι καμήλες από μνήμη και θα του την έχουν φυλαγμένη.

Έτσι είναι. Πρωταθλητής Ευρώπης ο Καραγκούνης, χρόνια στην Εθνική και στον Παναθηναϊκό. Τόσο άχρηστος έγινε ξαφνικά; Κι εγώ έχω πει ότι το ποδόσφαιρο που παίζει ο Καραγκούνης είναι παλιομοδίτικο, αλλά όποτε κι αν φοράει τη φανέλα, σκίζεται. Ειδικά σε σχέση με τους άλλους που κοροϊδεύουν. Ο Καραγκούνης, δηλαδή, όσο να ‘ναι όλο και κάτι μπορεί να προσφέρει. Κάποιοι από τους υπόλοιπους, μπορούν;

Για παράδειγμα, ο Σίλβα. Εντάξει, αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας είναι, δεν είναι κάποιος τυχαίος. Όμως, πάπαλα, είναι τελειωμένος. Με τα λεφτά που παίρνει ο Ζιλμπέρτο θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να πληρώνει τρεις ενδεκαδάτους πιτσιρικάδες. Το μήνυμα, πάντως, που περνάνε από τον Παναθηναϊκό είναι ότι ήλθε η ώρα να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Και καλά θα κάνουν να πάρουν 25άρηδες που να μπορούν να παίξουν και να τρέξουν. Κι αν όχι από Αγγλία και από Ιταλία, σίγουρα μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν να ψωνίσουν από Ισπανία, Γερμανία ή Γαλλία.


Διαβάστε περισσότερα στο www.real.gr


Στείλτε το άρθρο με e-mail στους φίλους σας κάνοντας copy το παρακάτω link:
http://procatarktiko.blogspot.com/2011/01/speaking.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...