Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Και νέες αυξήσεις στα διόδια Αθηνών-Θεσσαλονίκης!

Νέο, πέρα από κάθε λογική, ληστρικό χαράτσι, περιμένει τους οδηγούς που κινούνται στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τον επόμενο μήνα. Η εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. προγραμματίζει εξωπραγματικές αυξήσεις 30%, για το τμήμα Μαλιακός – Κλειδί, πιθανότατα το Φεβρουάριο ή το αργότερο έως το Μάρτιο. Και όλα αυτά ενώ...


ήδη ετοιμάζεται για το ίδιο τμήμα αύξηση που θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου. Ουσιαστικά, λοιπόν, μιλάμε για δύο αυξήσεις μέσα σε ένα μήνα, που θα εκτοξεύσουν τα διόδια στα ύψη και θα προκαλέσουν την οργισμένη αντίδραση των οδηγών!
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα διόδια της Λεπτοκαρυάς που τέθηκαν σε λειτουργία το περασμένο καλοκαίρι για οχήματα 2,20 μέτρων, η διέλευση στοιχίζει 2,90 ευρώ. Από μεθαύριο θα κοστίζει 3,10 ευρώ, ενώ αν πραγματοποιηθεί η αύξηση – μαμούθ, θα στοιχίζουν από 1η Φεβρουαρίου 4,10 ευρώ. Μιλάμε για αύξηση 41,3% μέσα σε ένα μήνα!.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η αύξηση αυτή είναι καθόλα νομότυπη. Με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, που υπέγραψε η ελληνική πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων το καλοκαίρι του 2007, επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά και κύρωσε η ελληνική Βουλή την ίδια περίοδο με ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προβλέπεται ότι το μέγιστο κόστος διέλευσης από τον αυτοκινητόδρομο μπορεί να είναι 4 λεπτά το χιλιόμετρο. Αυτή τη στιγμή το κόστος διέλευσης βρίσκεται στα 3 λεπτά το χιλιόμετρο, άρα βάσει νόμου υπάρχει το περιθώριο για αύξηση 30%.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...