Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

12.500 'Ελληνες ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό!

Χιλιάδες Έλληνες νεαρής ηλικίας προσφεύγουν στις υπηρεσίες της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης εύρεσης εργασίας, αναζητώντας μία θέση στον ήλιο.

Από την άλλη, στο σύνολό τους οι Ευρωπαίοι πολίτες εμφανίζονται απρόθυμοι να αναζητήσουν εργασία μακριά από τη χώρα τους, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του Eures, του διαδικτυακού οργανισμού εύρεσης εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Για τις 862 814 κενές θέσεις εργασίας και 22.730 εργοδότες που έχουν δηλωθεί στο δίκτυο, αντιστοιχούν μόνο 551.198 βιογραφικά εργαζομένων που ζητούν εργασία.

Σε ότι αφορά τους Έλληνες, πάνω από 12.000 αιτήσεις έχουν αποσταλεί την τελευταία διετία στο δίκτυο Eures (European Employment Services), από συντοπίτες μας, οι οποίοι ζητούν εργασία σε ευρωπαϊκές χώρες. Οι αιτήσεις αυτές (περίπου 12.500) δεν αφορούν μόνο σε ανέργους αλλά και σε εργαζόμενους σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Βασίλη Κικίλια.


Η τάση που προκύπτει από τα στοιχεία του Eures είναι ότι οι κάτοικοι των χωρών από τις οποίες έχει περάσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναζητούν όλο και πιο πολύ δουλειά μακριά από την πατρίδα τους.
Τα βιογραφικά από τη Λετονία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 3 εκατομμύρια, είναι περισσότερα από αυτά της Ελλάδας, ενώ οι Ούγγροι που αναζητούν δουλειά μέσω του Eures είναι διπλάσιοι αν και ο πληθυσμός των δύο χωρών είναι περίπου ο ίδιος. Ανάλογη είναι η εικόνα της Ρουμανίας αφού ο πληθυσμός της είναι διπλάσιος αλλά τα βιογραφικά των Ρουμάνων στο Eures είναι τριπλάσια από αυτά των Ελλήνων.

 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...