Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι σχεδόν απίθανο να κερδίσει την Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός εχθές έκανε ένα απ' τα καλύτερά του παιχνίδια - ίσως το καλύτερό του- εφέτος στην Ευρωλίγκα. Πολύ αποτελεσματικός στην άμυνα (πολλά απ'τα 3ποντα των ισπανών ήταν υπό πίεση), πολύ ουσιαστικός στην επίθεση και σε καμία περίπτωση δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να πάρει διαφορά στο σκορ. Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν 7 πόντοι και αυτό πολύ νωρίς (37-30 λίγο πριν το τέλος του 1ου ημιχρόνου).


Με αυτήν την εμφάνιση έδειξε την πολύ μεγάλη του κλάση και ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την πιο φορμαρισμένη και, για πολλούς, καλύτερη ομάδα στη Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Και όλα αυτά με ελλειπές ρόστερ σε σχέση με προηγούμενες σεζόν, με προβλήματα στους ψηλούς (Μπατίστ με πρόβλημα στη μέση και τα γόνατα, Μάριτς με το γνωστό πρόβλημα στο χέρι) και με τη μέχρι εχθές εικόνα του τη φετινή χρονιά. Έφερε το παιχνίδι σε οριακό σημείο, κατάφερε να πάρει διαφορά μέχρι 4 πόντους (48-52 στο 26') και τελικά έχασε για έναν, με άστοχο δικό του σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Παρόλ' αυτά, οι πιθανότητες να "περάσει" την Μπαρτσελόνα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες για τους πράσινους για τους εξής λόγους. Για να την κοιτάξει στα μάτια και να παίξει στα ίσα ένα τόσο οριακό παιχνίδι, είχε τον πρώτο λόγο στα στατιστικά των παιχτών. Στους σκόρερ ο Διαμαντίδης ήταν 1ος με 26, ο Νίκολας 2ος με 16, ο Μπατίστ 3ος με 15 και ο Ναβάρο 4ος(!!) με 13. Στα ριμπάουντ ήταν 1ος ο Φώτσης με 8, 2ος ο Μπατίστ με 6 και στην 3η θέση ισοβαθμούν οι Διαμαντίδης, Πέροβιτς και Άντερσον με 4. Εκτός απ' αυτά, είχε τον Νίκολας σε πολύ καλή μέρα, τον Μπατίστ να παίζει όπως συνήθιζε παλιότερα, τον Φώτση να μαζεύει όλα τα ριμπάουντ, μέχρι και τον Nick Καλάθη να κάνει ένα απ'τα καλύτερά του παιχνίδια! Και,βεβαίως, τον συνήθη ύποπτο που μπροστά του υποκλίνονται όλα τα μεγάλα αστέρια της ιστορίας, αλλά και του σημερινού ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος σήκωσε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και, παραλίγο, αυτός να του δώσει τη νίκη.

Για να κερδίσεις, λοιπόν, την Μπαρτσελόνα πρέπει να σου "πάνε" όλα! Εχθές του Παναθηναϊκού του πήγαν σχεδόν όλα και πάλι έχασε. Και το θέμα της διαιτησίας, κατά τη γνώμη μου δεν είναι άξιο αναφοράς, γιατί αφενός είναι λογικό σε κάποιο βαθμό να παίξει έδρα και, αφετέρου, εφόσον έδωσε το τελευταίο αντιαθλητικό φάουλ στον Διαμαντίδη (που ήταν ο ορισμός του αντιαθλητικού φάουλ) μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, δεν δείχνει σαφή πρόθεση να "δώσει" τον αγώνα στους Καταλανούς.

Αποδείχτηκε επίσης εχθές για άλλη μια φορά, ότι αν ο Διαμαντίδης δεν παίξει πολύ καλά, ή δεν παίξει τόσο καλά όσο περιμένουν όλοι, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ελπίδες να κερδίσει (θυμίζω το ανάλογο άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει στις 30/11, Σισσέ - Διαμαντίδης: τα 2 προβλήματα του Παναθηναϊκού!). Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα χωρίς να κάνει το απίστευτο, το τρομερό παιχνίδι, με τον καλύτερό της παίχτη μόλις στους 13 πόντους, κατάφερε να πάρει τη νίκη. Αυτό δείχνει και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων φέτος.

Γι' αυτούς τους λόγους, λοιπόν είναι σχεδόν απίθανο να περάσει νικηφόρα ο Παναθηναϊκός απ' αυτή τη σειρά των αγώνων. Αν το κάνει, θα έχει κάνει ένα απ' τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ευρωπαϊκή του ιστορία και τότε, με κεκτημένη ταχύτητα και με την ψυχολογία στα ύψη, είναι πολύ πιθανό να κεντήσει το 6ο αστέρι στη φανέλα! Μακάρι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...