Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ψηφιακή εφημερίδα για το iPad «μαγειρεύει» ο Ρούπερτ Μέρντοχ

Έπειτα από μήνες μυστικοπαθούς σιωπής, ο μεγιστάνας των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ παραδέχτηκε ότι ο όμιλός του News Corps ετοιμάζει να λανσάρει μια ηλεκτρονική εφημερίδα για το iPad, ένα τάμπλοϊντ που θα ονομάζεται The Daily.

Σε ερώτηση του Fox Business Network για το ποια «συναρπαστικά» σχέδια έχει η News Corps, ο Μέρντοχ ανέφερε το παράδειγμα του The Daily, χωρίς όμως να παραθέσει λεπτομέρειες.

Δεν διευκρίνισε, για παράδειγμα, αν η πρόσβαση στο νέο τάμπλοιντ θα χρεώνεται.

Όπως όμως σχολιάζει το AFP, το εγχείρημα φαίνεται να συνδυάζει τα τρία μεγάλα πάθη του Μέρντοχ: τις εφημερίδες, το iPad και τη χρέωση των διαδικτυακών αναγνωστών, σε μια εποχή που οι κυκλοφορίες των εφημερίδων συρρικνώνονται δραματικά σε όλο τον κόσμο.

Χρεώσεις στις ηλεκτρονικές εκδόσεις επιβάλλουν ήδη τρεις μεγάλες εφημερίδες της News Corps, η Wall Street Journal και οι βρετανική Times και Sunday Times.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο 79χονος Αυστραλός μεγιστάνας είχε δηλώσει ότι ο υπολογιστή ταμπλέτα της Apple προσφέρει μια «ματιά στο μέλλον» και «αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» για τα έντυπα ΜΜΕ.

«Δεν καταστρέφει τις εφημερίδες, απλά τους δίνει διαφορετική μορφή» είχε σχολιάσει στο Kalb Report, μια μηνιαία ημερίδα για την ηθική και την υπευθυνότητα των μίντια που πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το νέο τάμπλοιντ της News Corps θα λάβει χρηματοδότηση 35 εκατ. δολαρίων για το πρώτο έτος και θα απασχολεί περίπου 150 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πηγές των New York Times, το πρώτο φύλλο του The Daily αναμένεται εντός του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...