Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Κατερίνα Λέχου «Ύστερα από έξι χρόνια ψυχανάλυσης είμαι πιο δυνατή»

Η πρωταγωνίστρια της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς της φετινής σεζόν, Κατερίνα Λέχου, μίλησε στις «Εικόνες» για το σίριαλ, την οικονομική κρίση και την ψυχανάλυση που την έκανε πιο δυνατή.
Την έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;
«Πέρσι μου πρότειναν το "Νησί", φέτος δεν μου έχει προταθεί κάτι. Αν δεν υπάρξει και του χρόνου μια πρόταση, ίσως να αρχίσω να κλυδωνίζομαι. Οικονομικά είμαι, πάντως, τώρα πια πιο εγκρατής, γιατί κάποια πράγματα που έχω κάνει στο παρελθόν είναι ύβρις. Έχω κάνει σπατάλες. Μια φορά είχα δώσει το μισθό τεσσάρων επεισοδίων για να πάρω μια τσάντα! Μα γίνεται αυτό το πράγμα»;
Είναι συμφιλιωμένη με το χρόνο;
«Είναι κάτι που το παλεύω πολύ. Με βλέπω καμιά φορά στον καθρέφτη και λέω: «Θα κάνω αυτό στο πρόσωπό μου». Άλλη φορά σκέφτομαι ότι ο χρόνος μάς φεύγει μέσα από τα χέρια. Μετά είμαι επιεικής με τον εαυτό μου και λέω «έκανες αυτό που μπορείς και ξέρεις». Ξέρετε τι δεν συγχωρώ πια σε μένα; Το να εγκαταλείπω. Κι αυτό δεν το κάνω πια».
Για την ψυχανάλυση: «Έχω μάθει να καταλαβαίνω εμένα και τους άλλους. Ότι υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους θέλω να σχετίζομαι και με άλλους όχι. Έπειτα από έξι χρόνια ψυχανάλυσης είμαι πιο δυνατή. Από την άλλη, όταν βλέπεις ότι είσαι σε σχέσεις που έχουν χαλάσει, αλλά ο άλλος παλεύει να έρθει πάλι κοντά, δεν μπορείς να μένεις άτεγκτος. Δεν γυρίζει πίσω το ποτάμι, αλλά έχει και πολύ δρόμο μέχρι να πάει στη θάλασσα».
Περίμενε να έχει τέτοια επιτυχία το «Νησί»;
«Δεν θα ξεχάσω που πέρσι τον χειμώνα τρώγαμε τα μπαρμπούνια σε μια ταβέρνα και αναρωτιόμασταν «θα το δει κανείς;»; Ο καθένας έλεγε τη γνώμη του και κάναμε προβλέψεις για τα νούμερα της AGB. Εγώ, πάλι, πήγαινα κόντρα σε όλους. Με τη σειρά αυτή, πάντως, υπάρχει ένα ευρύ target group που τη βλέπει, κάτι που δεν συνέβαινε σε άλλες δουλειές μου. Από τον φουσκωτό στο γυμναστήριο που μου λέει ότι έκλαιγε όλη νύχτα μέχρι την intellectual κυρία του Κολωνακίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...